Tue19062018

GreekEnglish (United Kingdom)

Font Size

Cpanel
Back ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανοιχτή Επιστολή του κου Αντωνόπουλου Χρήστου – Φαρμακοποιού.

Ανοιχτή Επιστολή του κου Αντωνόπουλου Χρήστου – Φαρμακοποιού.

Δυο ύψιστα γεγονότα όχι απλά με οδήγησαν, αλλά μου επέβαλαν να μιλήσω σήμερα με όλους εσάς τους δημότες του Δήμου μας,. Πρώτα -  πρώτα σχεδιάζεται να γίνει ο ιερός χώρος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, χώρος συνάντησης και συζήτησης των υγειονομικών φορέων της χώρας μας αλλά και διεθνώς.

Σχεδιάζεται να γίνει ένας ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ο οποίος θα περιλαμβάνει  όλα τα φυτά της  περιοχής μας (αρωματικά , φαρμακευτικά κτλ) της Πελοποννήσου και γιατί όχι τα φυτά από κάθε γωνιά της Ελλάδας μας που τόσο πλουσιοπάροχα μας έχει χαρίσει η φύση.

Για σκεφτείτε το μέγεθος του εγχειρήματος αυτού?

Δεύτερον (αυτό και αν είναι επείγον !!!!)

Στις 17 Ιουνίου 2015 ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ αναφέρει : Μετά από έρευνες, βρεθήκαν απαγορευμένες από δεκαετίες  ουσίες  υψηλής τοξικότητας, οι οποίες εντοπιστήκαν σε αγρούς και οπωρώνες  σε τρεις νομούς της χώρας μας (οι δυο νομοί είναι γειτονικοί μας).

Συνιστούν τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αφού πρόκειται για ουσίες υψηλής τοξικότητας, η παρουσία των οποίων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια  υγεία και εγείρει ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ, εφόσον έχουν απορροφηθεί από τον υδροφόρο ορίζοντα και το υπέδαφος.

Η όλη παράδοσης της γεννήσεως και της λατρείας του Ασκληπιού περιβάλλον έχει τα υψώματα, με τον καθαρον αέρα κάτω από την απαλή λαμψιν και θερμότητα του Ηλίου όπου αναβλύζουν δροσερές πήγες και πανύψηλα δένδρα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

Αυτό υπήρξε ανεκαθεν το περιβάλλον των τόπων της λατρείας του Ασκληπιού.

Σήμερα ελάτε να ψάξουμε μαζί εάν οι γείτονες μας, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι μήπως έχουν τιμωρηθεί από την πιθανώς αλόγιστη χρήση αθώων φυτοφαρμάκων . Παρακαλώ ασχοληθείτε ΤΩΡΑ.

Στην πρώτη προοπτική που ανέφερα είναι αδιανόητο  γεγονότα δηλητηρίασης της γης, των καρπών της και των ανθρώπων από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων. Στην πραγματικότητα είναι η αγάπη για τον τόπο μας που δηλητηριάζεται και η αγάπη αυτή έρχεται από πολύ μακριά, από τα βάθη των αιώνων.

Την ώρα που μιλάμε για την φροντίδα Υγείας, τις προληπτικές μεθόδους, τα μοναδικά παγκοσμίου φήμης προϊόντα μας όπως το ελαιόλαδο, τα βερίκοκα και τόσα άλλα τα οποία συνδέονται άμεσα με τον δικό μας υγιεινό τρόπο ζωής.

Δείχνουμε από τον ιερό αυτό χώρο των αρχαίων προγονών μας που ήταν και είναι παγκόσμιο σημείο αναφοράς του πολυτιμότερου αγαθού, της Υγείας, την αγνότητα των τρόπων ζωής, σωματικά μα και ψυχικά που υπηρετούν το μέτρο όπως έκαναν εκείνοι χρησιμοποιώντας την σημερινή γνώση και τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Τέτοια φαινόμενα δηλητηρίασης του εδάφους, του υδροφόρου ορίζοντα και κατά συνέπεια όλου του περιβάλλοντος, με άγνωστες μα ίσως και ανεπανόρθωτες συνέπειες στον άνθρωπο πρέπει να είναι τα τελευταία.

Αιώνες συνέχειας δε μπορούν να σταματήσουν από την άγνοια την ανοησία την απουσία ελέγχων  ή ακόμα και από εσκεμμένους χειρισμούς προς όφελος του κέρδους για αυξημένη  παραγωγή.

Καλούμε και ναι γιατί όχι απαιτούμε από τα δικά μας παιδιά τους Γεωπόνους μας, τους κατεξοχήν επιστήμονες αλλά και όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς οι όποιοι γνωρίζουν (κατέχουν) τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, να γίνουν οι αρωγοί στον αγώνα μας, να γίνουν οι προστάτες του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής μας και της μοναδικής παγκοσμίου ιστορίας του τόπου μας.

Να γίνουν αυτοί οι οποίοι θα βάλουν σε εφαρμογή τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές συμφωνίες του ΟΗΕ του rio de janeiro & του Kyoto (μόνο οι ΗΠΑ δεν υπέγραψαν για ευνόητους λόγους ) με τον «τίτλο chi inquina paga» δηλ. «όποιος μολύνει πληρώνει». Και πληρώνει ακριβά.

Όλοι μαζί λοιπόν πρέπει να παλέψουμε για τον ιερό αυτό αγώνα επιβίωσης του δήμου μας με απώτερο σκοπό το υπέρτατο αγαθό, την  Υγεία και την επιστροφή του τόπου μας στα χρόνια και τις άξιες  του Ασκληπιού.

Νομίζω και είμαι σίγουρος ότι συμφωνείται μαζί μου πως ο Ασκληπιός και ο ιερός χώρος του Ασκληπιού που τόσους αιώνες στεγάζει και μας εμπνέει με το έργο του μα και την παγκόσμια κληρονομιά που απλόχερα μας χάρισε και έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο μας.

ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΙΜ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Αύγουστου 2015 12:22